Military-rytter Victoria Hjortnæs om træningen frem mod Nordisk Mesterskab

Den 20. september vendte¬†Comtesse og jeg er hjem fra Nordisk Mesterskab for J/YR i Haslev med en s√łlv medalje for hold om halsen, vil jeg fort√¶lle lidt om tr√¶ning op mod et stort st√¶vne som dette. Tr√¶ningen op mod st√¶vnet kan nemlig v√¶re meget afg√łrende for ens resultat. ¬†

Gennem sommeren har jeg arbejdet p√• at f√• grundkonditionen op. Dette er gjort gennem galoptr√¶ning og bakketr√¶ning i terr√¶net. Det er specielt vigtigt i militarysporten at hesten har en god kondition og har opbygget den forn√łdne styrke til at kunne klare de lange, h√•rde og kr√¶vende terr√¶nbaner.¬†

Det sp√¶ndende ved denne sport er jo alsidigheden, og kombinationen af de tre discipliner, s√• jeg rider selvf√łlgelig dressur for at holde min hest smidig ca 4-5 dage om ugen. Meget tid bruger jeg p√• l√łsg√łrende arbejde, hvor jeg l√¶gger min hest dybt for at f√• overlinien afsp√¶ndt og bygge muskler.¬†

Det sidste stykke tid op mod et stort stævne, sætter jeg træningsmængden ned, så Comtesse kan samle energi og overskud til opgaven.  

Det er selvf√łlgelig forskelligt fra hest til hest, hvordan den skal tr√¶nes op mod et st√¶vne, for at den kan pr√¶stere sit bedste, s√• det m√• man f√łle sig frem til, n√•r man efterh√•nden har l√¶rt sin hest af kende. For mit eget vedkommende¬†bruger jeg mange af dagene p√•, at ride en stille og rolig tur i skoven eller p√• markerne, da jeg ved, at min hest elsker det. Det er vigtigt at komme til st√¶vne med en glad hest, der er klar p√• opgaven, og ikke en hest der er tr√¶t og ugidelig af overtr√¶ning.

Jeg bruger elektrolytter, som jeg doserer lidt h√łjere i dagene op til samt under st√¶vnet, hvor jeg ogs√• har haft god gavn af energy-boosteren fra NAF. P√• den m√•de er jeg sikker p√• at have gjort hvad jeg kunne for at Comtesse kan yde sit optimale, n√•r det g√¶lder.

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives