Military-rytter Victoria Hjortnæs om træningen frem mod Nordisk Mesterskab

Den 20. september vendte Comtesse og jeg er hjem fra Nordisk Mesterskab for J/YR i Haslev med en sølv medalje for hold om halsen, vil jeg fortælle lidt om træning op mod et stort stævne som dette. Træningen op mod stævnet kan nemlig være meget afgørende for ens resultat.  

Gennem sommeren har jeg arbejdet på at få grundkonditionen op. Dette er gjort gennem galoptræning og bakketræning i terrænet. Det er specielt vigtigt i militarysporten at hesten har en god kondition og har opbygget den fornødne styrke til at kunne klare de lange, hårde og krævende terrænbaner. 

Det spændende ved denne sport er jo alsidigheden, og kombinationen af de tre discipliner, så jeg rider selvfølgelig dressur for at holde min hest smidig ca 4-5 dage om ugen. Meget tid bruger jeg på løsgørende arbejde, hvor jeg lægger min hest dybt for at få overlinien afspændt og bygge muskler. 

Det sidste stykke tid op mod et stort stævne, sætter jeg træningsmængden ned, så Comtesse kan samle energi og overskud til opgaven.  

Det er selvfølgelig forskelligt fra hest til hest, hvordan den skal trænes op mod et stævne, for at den kan præstere sit bedste, så det må man føle sig frem til, når man efterhånden har lært sin hest af kende. For mit eget vedkommende bruger jeg mange af dagene på, at ride en stille og rolig tur i skoven eller på markerne, da jeg ved, at min hest elsker det. Det er vigtigt at komme til stævne med en glad hest, der er klar på opgaven, og ikke en hest der er træt og ugidelig af overtræning.

Jeg bruger elektrolytter, som jeg doserer lidt højere i dagene op til samt under stævnet, hvor jeg også har haft god gavn af energy-boosteren fra NAF. På den måde er jeg sikker på at have gjort hvad jeg kunne for at Comtesse kan yde sit optimale, når det gælder.

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post