Sadeltjek

 

 

Det er så vigtigt at ens sadler fungerer for at hestene kan yde optimalt! Det kræver at ens hest bygger rimelig ens muskler! I går havde jeg besøg af Tine fra Noble Ride, som målte og optegnede hestene, så vi kunne følge deres muskel udvikling og blive klogere på om hestene er nogenlunde lige i sadellejet.

Heldigvis, var både Master og Walino ret symmetriske i sadellejet – så nu ved jeg fremover at hvis jeg føler en skævhed under rideturen så skyldes det nok mere mig selv og mine dårlige vaner end hestens manglende muskulaturJ Jeg har ellers brugt lang tid for at bygge Master mere lige op og det har været svært, fordi han bliver sur hvis sadlerne ligger skævt eller ryger frem, så derfor er jeg meget glad for at det begynder at ligne en succes!

 

Det primære formål var selvfølgelig også at tjekke sadler og her måtte Tine tilpasse Masters sadel en smule, men Walinos  sadel er helt ny, så den var stadig fin, super rar fornemmelse når tingene er i orden, når nu man forlanger så meget af de  søde heste!!

Tine udtaler sig om de tre ting man skal være opmærksom på, for at vurdere om sadlen trænger til en tilpasning:

 

  1. Vær opmærksom på ændringer i adfærd hos din hest. Bliver den sur ved opsadling, står den uroligt når du skal sidde op er det tid til at få set sadlen efter. Få altid din sadel efterset mindst en gang om året.
  1. Tjek regelmæssigt at dine stigremme er lige lange, så undgår du at ride din sadel skæv. Dette er en anden årsag til at din hest kan blive øm af sin sadel. Sidder du skævt i sadlen, sætter ulden i panelerne sig efter det, og så går det ud over din hest. Problemet kan selvfølgelig også komme fra hesten, idet den kan være skæv enten i muskulaturen eller i skelettet. Her er det vigtigt at få justeret sadlen oftere. Ved sadelcheck måler jeg din hest op, så vi kan se om den er lige og taler om hvad der evt kan gøres ved problemet.
  1. Et rigtig godt råd er at tage et billede af din hest uden sadel, set fra siden 1 gang om måneden, så kan du nemt følge med i dens muskelsætning. Man opdager ikke ændringer, når man strigler på hesten hver dag, men ved at sammenligne billeder bliver det nemmere at se, om der er sket en ændring. Jeg ser mange heste bliver ømme, hvis de vokser ud af bombredden i sadlen. Heldigvis kan de fleste moderne sadler i dag nemt gøres bredere eller smaller.

 

Selvfølgelig er det altid en god ide hvis man er lidt i tvivl – ligesom jeg var - at få et besøg fra Tine, fordi nogle heste er også mere ’seje’ end andre og kan stadig fungere fint, selvom sadlen ligger dårligt..


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post