Test af Thermatex Pro Core Trainer

Vi har haft enorm interesse for vores Pro Core Trainer fra den engelske leverandør Thermatex. Produktet består af et underlag med to justerbare elastiske stropper, der henholdsvis ligger under hesten mave og bag hestens bagpart.

Formålet med at bruge Pro Core Traineren i ridning eller ved longering er at træne hestens mave og bagpartsmuskulatur, opfordre den til at træde bedre ind under sig for derved at forbedre smidigheden i ryggen.

Men alle hjælpemidler skal bruges korrekt og med omtanke, og derfor vil vi i dette blogindlæg fortælle mere om produktet og dets virkning.

Vores sponsorrytter Julie Lind har testet produktet på sine heste, og kommer her med sin vurdering samt et par tips til, hvordan det anvendes korrekt.

Julie forklarer: Man starter med at fjerne de to elastikbånd helt og montere underlaget med en longegjord på hesten. Når den er opvarmet fastgøres først båndet under maven. Det anbefales at stramme båndet så det svarer til ca 75 % af din hestes mavelængde. Dvs. hvis der er 1 meter mellem spænderne under maven, skal båndet være 75 cm.

Båndet må aldrig overstrammes, dvs aldrig gøres kortere end 50% af længden af afstanden under maven. Hesten longeres nu med mavebåndet til den accepterer dette og er rolig. Herefter introduceres båndet bag om hestens bagpart. Igen er retningslinierne 75% af afstanden målt fra spænde til spænde rundt om bagparten.

Start hellere for løst og øg presset, når hesten har accepteret båndet.

Når hesten er helt fortrolig med Pro Core Traineren kan systemet anvendes under ridning også.

Jeg ser en positiv forskel på min hests arbejde i skridt. Han træder godt ind under sig og japper ikke. I traven er overlinien afslappet, og han kan bevæge sig mere løst, end når han er låst af fx. en indspænding. Men ryggen er stadig oppe, hvilket er essentielt for en sund og velfungerende hest. 

Vi skal hele tiden huske på, at hesten ikke er lavet til at bære en rytter, så det er vores pligt at træne den på en sådan måde, at den styrkes til at kunne holde til det. Pro Core Traineren er et virkelig godt hjælpemiddel hertil.

Køb Thermatex Pro Core Trainer


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post