Ridning i vand

Der er intet bedre end sol og sommer, men for os ryttere er det måske ikke det bedste træningsvejr. Vores heste bliver ofte lidt tunge og dvaske. Og i kombination med en oppustet mave efter ophold på en græsfold, er det ikke den nemmeste opgave at få redet en seriøs dressur time. 

Et godt og forfriskende alternativ til den daglige banetræning kan være en tur til vandet med hesten. De fleste nyder det kølige vand når de først overvinder sig selv og går ud.

Vælg en dag hvor det er vindstille til at introducere din heste for havet, da store bølger er fede at ride i, men ofte kan virke skræmmende på heste og gøre det endnu sværere at overbevise din hest om det fantastiske i en badetur. En god ide er at have en hest der har prøvet det før med. Hvis den går i vandet unde tøven, smitter det hurtigt af på din hest.

Tilliden mellem hest og rytter styrkes og sammen oplever i et forfriskende pust fra den daglige banentræning.

 

Sørg for at vælge en strand, hvor det er tilladt at ride, og hvor der ikke er for mange sten.
Bevægelse i vand er efterhånden bredt anerkendt for den muskelopbygende effekt, uden at leddene belastes voldsomt, og samtidig med den afkølende effekt er det effektivt til fx. genoptræning. Vi har hos Noble Ride startet et samarbejde med Scandinavian Horse Wellness på Dyrings Ridecenter ved Roskilde, hvor du hele året kan komme med din hest og nyde godt af vandtræningens fantastiske muskelopbyggende effekt. Du kan læse mere indgående om fordelene ved træning i vand her

Du kan møde Scandinavian Horse Wellness på vores stand på Roskilde Dyrskue 8-10 juni. 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post