Ingen hov - ingen hest

Det udtryk har de fleste hesteejere hørt…

Der er ingen tvivl om, at udtrykket er rigtigt, og derfor er forebyggende hovpleje altid en nødvendighed. Sunde hove er alfa og omega for alle heste/ponyer :-)

Jeg har selv en hest, der har haft en ”hul væg” inde i hoven pga. dårlig hornkvalitet. På billedet ses hoven, hvor hulvæggen er skåret fri af smeden.

Det er heldigvis lykkedes at få rettet op på problemet efter laaaaang tid. Og hovene ser således ud i dag:

Hovene er mere ens, kvaliteten på hornet er bedre, uden revner og med en glat struktur, der ikke er for blød.

Sunde hove kræver den rette forebyggende hovpleje, jævnlig beskæring, et sundt miljø, tilstrækkelig motion og den rigtige fodring. Der findes virkelig mange hovplejemidler og fodertilskud til hove. Det gælder om at finde det, der passer til lige netop din hest.

Hovpleje

På billedet nedenfor ses nogle af de produkter, som jeg bruger til den daglige hovpleje.

Jeg giver altid et tilskud til hovene i foderet.

Derudover har jeg brugt nedenstående hovsalve under hele forløbet med hovproblemet, og hovene er så fine nu uden revner og ingen tabte sko. Den kan jeg slet ikke undvære.

Carr & Day & Martin Cornucrescine er verdens første og originale hovsalve. Den påføres i kronranden, og kan bruges til alle typer hove for at stimulere en sund hovvækst.

Rock Hard er et forholdsvis nyt produkt fra NAF. Det er udviklet til at styrke bløde hovsåler og til desinficering af strålen. Den er rigtig god at bruge til en blød stråle, så hoven bliver sund og stærk indvendig.

Carr & Day & Martin er verdens ældste producent af hovplejemidler, og er anerkendt for deres høje kvalitet. De har udviklet 4 forskellige produkter til den daglige hovpleje.

  • Den BLÅ - Carr & Day & Martin Daily Hoof Dressing – Er en nærende dressing, som kan anvendes på alle typer hove, og er ideel til den daglige pleje af hoven. Det er den jeg bruger mest, da den holder hoven fugtig, så revner undgås.
  • Den GULE - Carr & Day & Martin Daily Hoof Moisturiser – Det er en hovcreme til tørre perioder fx om sommeren. Den genskaber fugt i tørre og revnede hove.
  • Den SORTE - Carr & Day & Martin Hoof Barriere – Det er en hovolie, til heste, der går meget i fugtigt miljø. Den lægger en beskyttende barriere, samtidig med at hoven kan ånde. Derudover har den en antibakteriel effekt.
  • Den GRØNNE - Carr & Day & Martin Tea Tree Hoof Oil – Den er et unikt alternativ til de traditionelle hovolier, og giver en skinnende overflade. Den virker anti-bakteriel og forebygger svamp/mug.

Jeg bruger den blå dressing og den gule creme lidt afhængigt af vejret, og hvor tørre hovene er.

På billedet nedenfor har jeg prøvet at illustrere forskellen på de to produkter. Hvordan de ser ud, når de smøres på, og hvordan hovene ser ud dagen efter.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes inden de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post